Publicacions


Les publicacions de la Càtedra Màrius Torres responen als seus objectius de recuperació, preservació, difusió i investigació del patrimoni literari en llengua catalana.
     Així, en un primer moment es va crear la col·lecció Philologica, amb l’objectiu de publicar edicions facsímils i/o crítiques de materials inèdits o de difícil accés, i aplecs de textos crítics i teòrics.
      La col·lecció Meridians continua l'esperit de Philologica, amb la intenció de publicar edicions crítiques i/o anotades d’obres literàries de difícil accés i també volums amb textos teòrics i crítics d’autors i períodes de la literatura catalana o de diverses disciplines i escoles teòriques i crítiques.
     L’aparició del darrer volum de Philologica va coincidir amb la del primer de la col·lecció Trossos, que respon a la necessitat de donar a conèixer les actes de les activitats de la Càtedra (jornades, cursos i seminaris) i altres materials de suport a la docència i a la recerca.
      Des de 2015, en col·laboració amb el Grup TRILCAT de la Universitat Pompeu Fabra i la Fundació Carulla, s'ha iniciat la col·lecció Biblioteca Històrica de la Traducció Catalana, amb facsímils de traduccions de la literatura universal del primer terç de segle XX, acompanyats d'un estudi introductori escrit ad hoc.
      La voluntat de difondre el patrimoni literari català ha portat a la publicació d’una sèrie de facsímils d’autògrafs literaris inèdits i de revistes.
      A banda d’aquestes col·leccions, la Càtedra ha publicat diverses edicions digitals de materials prou diversos (des de facsímils fins a propostes didàctiques) i ha dut a terme, puntualment, altres publicacions fora de col·lecció.


Novetats


Publicacions en premsa

Torres, Màrius, Poesies / Gedichte, a cura d'Àxel Sanjosé, Aquisgrà, Rimbaud Verlag, 2019 [En premsa]


Publicacions en preparació

Malé, Jordi & Anna Moreno Bedmar (ed.), Manuel de Pedrolo, una mirada oberta, Lleida, Aula Màrius Torres & Pagès Editors, 2019 [En preparació] («Trossos», 11)

Lladó, Miquel, Del fonoll a la neu. Antologia, a cura d'Eduard Batlle, Lleida, Càtedra Màrius Torres & Pagès Editors, 2016 [En preparació] («Meridians», 3)

Dant Alighieri, La vida nova, trad. de Manuel de Montoliu; Biblioteca Popular de L’Avenç, 1903, estudi introductori a cura de Francesco Ardolino; Barcelona, Editorial Barcino, 2018 [En preparació] (Biblioteca Històrica de la Traducció Catalana, 5)


amunt
© 2006 Càtedra Màrius Torres  |  Fet amb Xhtml i Css  |  Avís legal