Corpus Literari Digital®

Fonoteca

 

Fonoteca del doctor Joan Colomines

Versió digital de la fonoteca del doctor Joan Colomines i Puig, actualment conservada a l'Arxiu Nacional de Catalunya, que acull tres tipus de materials: la documentació de les Barbolles poètiques i les Edicions orals de «Poemes», i els enregistraments i els documents de l’Arxiu sonor de poesia. Un projecte coordinat per Josep Camps i Arbós.

 

Arxiu sonor de poesia

imatge Versió digital dels enregistraments duts a terme per Joan Colomines de més d'una seixantena de lectures de textos poètics fetes pels seus autors entre el 1961 i el 1964. La idea de constituir aquest Arxiu —que primer es va dir Antologia Poètica Viva— va sorgir d'una sessió de les Barbolles poètiques, amb la voluntat de «recuperar el que fos possible de la feina feta» i preservar una part poc atesa del patrimoni literari català.

 

Documents de Joan Colomines sobre l'Arxiu Sonor de Poesia
Enregistraments

 

Barbolles poètiques

imatge

Sessions de lectura de textos literaris que el Dr. Joan Colomines va organitzar al seu domicili entre el 16 de maig de 1959 i el 28 d'abril de 1962. Els textos eren llegits pels mateixos autors, després d’una presentació feta pel Dr. Colomines o bé per algun escriptor o crític.

Documents relacionats amb les Barbolles poètiques
Sessions de Barbolles poètiques (1959-1962) (documentació)

 

Edicions orals de «Poemes» (1962-1964)

Aquestes «Edicions orals» havien de ser el complement sonor de la revista «Poemes». Consistien en sessions privades, realitzades al domicili del Dr. Colomines, en les quals els autors llegien els seus poemes. La lectura s'enregistrava en cinta magnetofònica. Sols se'n van fer dues.


Presentació de les Edicions orals, per Joan Colomines
Sessions d'Edicions orals (1962-1964) (documentació)

 

 

Declaració de drets d'autor
Crèdits

 

© 2006 Càtedra Màrius Torres  |  Fet amb Xhtml i Css  |  Avís legal