Activitats > Altres


 

    Presentació de la plaquette Poesies / Ποίηματα de Màrius Torres

    Centre artFix d'Atenes, 18 d'abril de 2024

    Presentació de la <i>plaquette</i> <i>Poesies / Ποίηματα</i> de Màrius TorresPresentació de Màrius Torres i de la plaquette Poesies / Ποίηματα de Màrius Torres, amb l'edició bilingüe català / grec de nou poemes de Màrius Torres, a càrrec de Maira Fournari, traductora dels textos, i Joan Ramon Veny, director de la CMT.

        

     

    amunt

    Presentació de la plaquette Poesies / Ποίηματα de Màrius Torres

    Instituto Cervantes d'Atenes, 17 d'abril de 2024

    Presentació de la <i>plaquette</i> <i>Poesies / Ποίηματα</i> de Màrius TorresPresentació de Màrius Torres i de la plaquette Poesies / Ποίηματα de Màrius Torres, amb l'edició bilingüe català / grec de nou poemes de Màrius Torres, a càrrec de Maira Fournari, traductora dels textos, Mercè Torra Bou, professora del Instituto Cervantes, i Joan Ramon Veny, director de la CMT.

            

     

    amunt

    Presentació de la col·lecció Primera lliçó a la Universitat Rovira i Virgili

    Universitat Rovira i Virgili, 13 de març de 2024

    Presentació de la col·lecció Primera lliçó a la Universitat Rovira i VirgiliPresentació de la col·lecció Primera lliçó a càrrec de Joan Ramon Veny, director de la col·lecció, en el context del Seminari d’Innovació, Recerca i Professionalització (SIRP) del Departament de FIlologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

     

    amunt

    Presentació del volum Morir era plegar de viure? Noves mirades sobre Guillem Viladot

    Ajuntament d'Agramunt, 15 de febrer de 2024, 18.30h

    Presentació del volum <i>Morir era plegar de viure? Noves mirades sobre Guillem Viladot</i>La presentació del llibre anirà a càrrec de Francesco Ardolino, professor a la Universitat de Barcelona, de Pau Minguet, director de la Fundació Guillem Viladot, i Joan Ramon Veny-Mesquida, director de la Càtedra Màrius Torres, i anirà acompanyada d'una xerrada del professor Joan Ramon Veny-Mesquida sobre Viladot a partir de Viladot: "llegir" la poesia concreta.

     

    amunt

    Presentació de la col·lecció Primera lliçó a Bolonya

    Università degli Studi di Bologna, 25 de gener de 2024

    Presentació de la col·lecció Primera lliçó a BolonyaAmb la participació de Paula Marqués, professora de Llengua i Literatura Catalanes a les Universitats Ca' Foscari de Venècia i de Bolonya, i de Gonçal López-Pampló, autor del tercer volum, Primera lliçó sobre l'assaig.

     

    amunt

    Presentació de la col·lecció Primera lliçó a Siena

    Università per Stranieri di Siena, Centro di Studi Catalani, 23 de gener de 2024

    Presentació de la col·lecció Primera lliçó a SienaAmb la participació de Cèlia Nadal, directora del Centre d’Estudis Catalans de la Universitat de Siena, i de Gonçal López-Pampló, autor del tercer volum, Primera lliçó sobre l'assaig. Aquesta presentació té lloc també dins el seminari Reescriptures en la literatura catalana contemporània, impartit pel mateix Gonçal López-Pampló, com a projecte afí al grup de recerca sobre Intertextualitats de la Universitat de València.

     

    amunt

    Presentació de la col·lecció Primera lliçó a Torí

    Università di Torino, 17 de gener de 2024

    Presentació de la col·lecció Primera lliçó a ToríAmb la participació de Veronica Orazi, membre del consell científic de la col·lecció, i de Gonçal López-Pampló, autor del tercer volum, Primera lliçó sobre l'assaig. La presentació es duu a terme dins el context del seminari sobre Reescriptures en la literatura catalana contemporània, a càrrec del mateix Gonçal López-Pampló, projecte que desenvolupa actualment el grup de recerca sobre intertextualitats de la Universitat de València.

     

    amunt

    Presentació de la col·lecció Primera lliçó a València

    Llibreria Fan set de València, 7 de novembre de 2023 a les 19.00h

    Presentació de la col·lecció Primera lliçó a ValènciaAmb la participació de Carme Gregori, membre del consell editorial de la col·lecció, Gonçal López-Pampló, autor del tercer volum, Primera lliçó sobre l'assaig, i Ramon X. Rosselló, del quart, Primera lliçó sobre el teatre.

     

    amunt

    Reconeixment de la Càtedra Màrius Torres amb la Placa al mèrit cultural de la Paeria

    Seu Vella de Lleida, 29 d'abril de 2023 a les 18.00h

    Reconeixment de la Càtedra Màrius Torres amb la Placa al mèrit cultural de la PaeriaL’Ajuntament de Lleida ha reconegut la Càtedra Màrius Torres amb la placa al mèrit cultural de 2023 per la tasca que ha dut a terme dins aquest camp, juntament amb quatre entitats i set persones més relacionades amb el món cultural de la ciutat de Lleida. El guardó va ser concedit a 35 entitats i 21 persones que han destacat pels seus mèrits investigadors, solidaris, culturals, esportius, educatius, etc.

     

    amunt

    Presentació de Recordances a cavall de dos segles a Lleida

    Llibreria LaFatal, 9 de març de 2023 a les 18.00 h

    Presentació de <i>Recordances a cavall de dos segles</i> a LleidaAmb la participació d'Imma Farré i Vilalta, autora, i Salvador Escudé, presentador. Amb la voluntat de sostreure de l’oblit un de tants escriptors condemnats al silenci durant la llarga postguerra, el llibre presenta dos reculls de textos de Pujulà de tall memorístic: «Històries viscudes», tretze capítols que abasten des de la seva infantesa a Cuba i a Barcelona fins als anys d’estada a la presó franquista i a Bargemon, i «Recordances a cavall de dos segles», aplec de disset records tramesos per carta a Delfí Dalmau i Gener, consistents en anècdotes viscudes amb amics artistes i personatges bohemis de la seva joventut a París i a Barcelona, com ara Picasso, Anglada-Camarasa, Torné-Esquius, Gosé, Nogueras i Oller i Ysern i Alié. Completa aquest doble panorama una selecció cartes i targetes postals intercanviades principalment amb Delfí Dalmau.

     

    amunt

    Presentació de l'Epistolari V-Λ a Lleida

    Sala del Juntes del 2n pis de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida, 9 de juny de 2022 a les 19.00h

    Presentació de l'<i>Epistolari V-Λ</i> a LleidaAmb la participació de Joan Busqueta, vicerector de cultura i extensió universitària de la UdL, Josep Vallverdú, escriptor i autor de part de l'epistolari, Albert Turull, director dels serveis territorials del departament de cultura a Lleida, Pau Minguet, director de la Fundació Lo Pardal, i Joan Ramon Veny-Mesquida, curador de les cartes. El volum constitueix una de les aportacions de la Càtedra Màrius Torres a la commemoració de l'Any Viladot i a l'any Vallverdú, que se celebrarà l'any que ve.

     

    amunt

    Presentació de Els mites de la república. Arguments per al futur

    Llibreria La Fatal de Lleida, 26 de maig de 2022 a les 19.00h

    Presentació de <i>Els mites de la república. Arguments per al futur</i>Amb la participació de Magís Sunyer, professor a la Universitat Rovira i Virgili i autor del llibre, i Salvador Escudé, professor i membre de la Càtedra Màrius Torres. La presentació tindrà format de conversa, en la qual estractarà no només dels orígens de la creació dels mites republicans sinó també de la seva vigència i la seva projecció futura.

     

    amunt

    Presentació de l'Epistolari V-Λ a Agramunt

    Casa rural cal Viladot d'Agramunt, 22 de maig de 2022 a les 12.30h

    Presentació de l'<i>Epistolari V-Λ</i> a AgramuntAmb les intervencions d'Albert Turull, director dels serveis territorials del departament de cultura a Lleida, Pau Minguet, director de la Fundació Lo Pardal, i Joan Ramon Veny-Mesquida, curador de les cartes. El volum constitueix una de les aportacions de la Càtedra Màrius Torres a la commemoració de l'Any Viladot i a l'any Vallverdú, que se celebrarà l'any que ve.

     

    amunt

    Participació en el Cicle de conferències sobre el Poema de l'home de Guillem Viladot

    Seu Vella de Lleida, 19 de maig de 2022, a les 19.30h

    Participació en el Cicle de conferències sobre el Poema de l'home de Guillem ViladotAmb les intervencions de Pau Minguet, director de la Fundació Lo Pardal, Joan Ramon Veny, Montserrat Macià, historiadora de l'art i museòloga, i Jaume Farreny, arquitecte. Amb motiu de la instal·lació de l'Escenografia Poema de l'home de Guillem Viladot creada per Jaume Farreny, el Col·legi d'Arquitectes de Lleida organitza, dins el cicle de conferències dedicat a Viladot, una taula redona sobre la sèrie de "poemes de l'home" del gran poeta agramuntí. Una altra aportació de la Càtedra Màrius Torres a la commemoració de l'Any Viladot.

     

    amunt

    Taula redona. la família Torres i la política: Humbert, Víctor, Màrius

    Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida, Sala de Juntes del segon pis, 28 d'abril de 2022, a les 12.30h

    Taula redona. la família Torres i la política: Humbert, Víctor, MàriusAprofitant l'avinentesa de la presentació del llibre de Manel López Víctor Torres. Una vida republicana, el Vicerectorat de Cultura i Extesnió Universitària organitza, amb la col·laboració de la Càtedra Màrius Torres, aquesta taula redona en què intervindran Conxita Mir (moderadora), Manel López (autor del llibre), Jaume Barrull (biògraf d'Humbert Torres) i Francesc Foguet (estudiós de les idees polítiques de Màrius)

     

    amunt

    Presentació de la traducció Paral·lel rivers / Poesies de Màrius Torres

    L'Escorxador, 17 de novembre de 2021, a les 18.30h h

    Amb les intervencions de Jordi Malé, de la Càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida, Josep Gelonch, editor, i Núria Casado, actriu, seguides de l'actuació de Meritxell Gené.

     

    amunt

    Presentació de la traducció Paral·lel rivers / Poesies de Màrius Torres

    Facultat de Lletres, 25 de març de 2020, a les 19 h

    Amb les intervencions de Sam Abrams, traductor; Josep Gelonch, editor, i Salvador Escudé, de la Càtedra Màrius Torres, seguides d’una lectura de poemes de Màrius Torres en anglès.

    Aquesta presentació ha estat ajornada

     

    amunt

    Presentació de Manuel de Pedrolo, una mirada oberta. Noves perspectives crítiques i didàctiques

    Llibreria La impossible de Barcelona, 5 de març, a les 19 h

    Amb les intervencions d'Anna Maria Villalonga i Antoni Munné-Jordà.

     

    amunt

    Inauguració de l'Espai Màrius Torres del Mas Blanc

    Mas Blanc, Sant Martí de Centelles, 23 de novembre de 2019

    Inauguració de l'Espai Màrius Torres del Mas BlancInauguració de l'Espai Màrius Torres, museïtzació d'una part del Mas Blanc, actualment hostal rural, on Màrius Torres va fer algunes estades mentre estava internat al sanatori de Puig d'Olena. En l'acte van intervenir Salvador Escudé i Margarida Prats, de la Càtedra, que han dissenyat el contingut del museu.

     

    amunt

    Acte de donació del llegat Helena Perenya de Màrius Torres

    Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida, 7 d'octubre de 2019

    Acte de signatura del conveni pel qual la Sra. Maria Helena Malagón Perenya dona a la Universitat de Lleida les cartes i els poemes de Màrius Torres que conservava la seva mare, Helena Perenya, cosina del poeta.

     

    amunt

    Presentació de l'antologia de textos Del fonoll a la neu, de Miquel Lladó

    Institut d'Estudis Ilerdencs, 26 de setembre de 2019

    Presentació de l'antologia Del fonoll a la neu, de Miquel Lladó, tercer volum de la col·lecció Meridians, a cura d'Eduard Batlle, a la seu de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, dins el context de la Jornada homònima dedicada a l'escriptor de Castelldans; amb la participació d'Eduard Batlle, curador, Francesc pané, poeta, i Joan Ramon Veny-Mesquida, director de la CMT.

     

    amunt

    Presentació de l'antologia de textos Del fonoll a la neu, de Miquel Lladó

    Castelldans, Plaça de Catalunya, 3 de setembre de 2019

    Presentació de l'antologia Del fonoll a la neu, de Miquel Lladó, tercer volum de la col·lecció Meridians, a cura d'Eduard Batlle, a la vila natal de Lladó, en commemoració del centenari del seu naixement; amb la participació d'Eduard Batlle, curador, Jordi Curcó, periodista, Conxita Lladó, filla de l'escriptor, Conrad Llovera, alcalde de Castelldans, i Joan Ramon Veny-Mesquida, director de la CMT.

     

    amunt

    Conferència Càtedra Màrius Torres: del patrimonio literario a la filología digital, a càrrec de Joan Ramon Veny

    Uniwersytet Jagiellonski de Cracòvia, el 18 de maig de 2019

     

    amunt

    Conferències sobre Màrius Torres a la Universitat de Bucarest a càrrec de Margarida Prats i Joan Ramon Veny

    Facultat de Llengües i Literatures Estrangeres - Centre de Lingüística Comparada i Cognitivisme de la Universitat de Bucarest, 18 d'abril de 2019

    Amb motiu de la presentació de l'antrologia bilingüe de Màrius Torres, la professora Prats (UB) i el professor Veny (UdL) faran dues xerrades complementàries sobre el poeta: la primera consistirà en una presentació general de la seva poesia i la segona esbossarà el procés de creació poètica a partir de la lectura de dues versions d'un mateix poema.

     

    amunt

    Presentació de la traducció Sfinxul din noi, antologia bilingüe català - romanès de Màrius Torres

    Palau Cantacuzino de Bucarest, 18 d'abril de 2019

    Presentació de la traducció <i>Sfinxul din noi</i>, antologia bilingüe català - romanès de Màrius TorresPresentació de l’antologia bilingüe català - romanès Sfinxul din noi de Màrius Torres, feta per la prestigiosa traductora Jana Balacciu Matei i publicada el 2017 per Editura Meronia, que ha organitzat aquest acte que tindrà dues parts: a la primera, hi intervindran la poeta i acadèmica Ileana Mălăncioiu, el professor Joan Ramon Veny, director de la Càtedra Màrius Torres, la professora Margarida Prats de la Universitat de Barcelona, especialista en Màrius que ha escrit el pròleg a l’edició romanesa i la traductora i editora del volum, Jana Balacciu Matei. La segona part, acollirà l’actuació musical de la soprano catalana Eulàlia Ara que interpretarà, acompanyada de la pianista i traductora Lavinia Coman, un repertori de peces musicals compostes a partir de poemes de Màrius Torres, a més de tres composicions que el mateix Torres va deixar per a piano i veu, entre altres peces.

     

    amunt

    Col·laboració en l'Any Teresa Pàmies

    Biblioteca Margadira de Montferrat de Balaguer, 7 de març de 2019

    Col·laboració en l'Any Teresa PàmiesLa Paeria de Balaguer i la Biblioteca municipal de la capital de la Noguera han presentat els actes que es duran a terme en el marc de l’Any Teresa Pàmies que es realitzaran a la ciutat durant la tardor d’aquest any per tal de commemorar el centenari del naixement de l’escriptora balaguerina. Juntament amb la càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida s’han programat diferents activitats que viuran el seu punt àlgid al mes d’octubre quan s’estrenarà un espectacle amb l’escriptora com a fil conductor.

     

    amunt

    Presentació de la traducció Cтихи / Poesies de Màrius Torres

    Facultat de Lletres, 14 de març de 2019

    Dins el context del Seminari Rússia i Catalunya: literatura, viatges, traduccions, amb les intervencions d’Olga Nikolaeva (traductora, Universitat Estatal de Sant Petersburg), Margarida Prats (prologadora i especialista, Universitat de Barcelona), Salvador Escudé (Càtedra Màrius Torres, impulsora de la traducció) i Montserrat Parra (Ajuntament de Lleida), seguides d’una lectura de poemes de Màrius Torres en català i en rus.

     

    amunt

    Jornades Marçalianes: Al vent les algues lliures, organitzades per la Fundació Maria Mercè Marçal

    Facultat de lletres, 21 de novembre de 2018

    La Càtedra Màrius Torres col·labora en l'organització de les VII Jornades Marçalianes que tindran lloc a Lleida el dia 21 de novembre en el marc del Festival Internacional de Poesia. Les Jornades es duen a terme cada dos anys i se centren en l’obra i la vida de Maria-Mercè Marçal. Tenen una faceta més acadèmica, en forma de petit congrés en què es convoquen estudioses, estudiosos i especialistes d’arreu del món, i una faceta més lúdica, amb exposicions, recitals i altres activitats paral·leles al congrés. Cada edició intenta tractar l’obra i la figura de Marçal des d’una nova perspectiva (política, traducció, tradició, art, etc.) i també ampliar l’àmbit geogràfic de difusió. Enguany se centrarà en el compromís (polític, cívic, etc.) de Marçal.

     

    amunt

    Participació en el Curs de formació Màrius Torres a Lleida, organitzat per Espais Escrits

    Institut d'Estudis Ilerdencs, 10 de novembre de 2018

    Aquesta jornada forma part del curs de formació organitzat per Espais Escrits, amb la idea de presentar els diversos centres literaris com a eina i recurs per acostar els autors i la literatura a l’ensenyament. El curs es desenvolupa a tots els serveis territorials de Catalunya, però a cada indret es dona a conèixer un autor clàssic diferent.

     

    amunt

    Segona presentació de la traducció Cтихи / Poesies de Màrius Torres

    Institución Adelante de Sant Petersburg, 25 d'octubre de 2018

    A càrrec d'Olga Nikolaeva, traductora i professora de la Universitat Estatal de Sant Petersburg, i d'Arnau Barios, professor de la mateixa Universitat.

     

    amunt

    Presentació de la traducció Cтихи / Poesies de Màrius Torres

    Museu Akhmàtova de Sant Petersburg, 27 de setembre de 2018

    Dins el context de les Jornades d'invitació a la literatura catalana de la Universitat Estatat de Sant Petersburg, amb les intervencions d’Olga Nikolaeva i Andrei Rodoski (traductors, Universitat Estatal de Sant Petersburg), Margarida Prats (prologadora i especialista, Universitat de Barcelona) i Joan Ramon Veny (director de la Càtedra Màrius Torres i impulsor de la traducció), seguides d’una lectura de poemes de Màrius Torres en català i rus a càrrec d’alumnes del grau de Filologia Hispànica de la Universitat Estatal de Sant Petersburg.

     

    amunt

    Presentació de la carpeta Ho sap tothom, i és profecia. Nadals. Caps d'Any. Natalicis

    Ateneu Barcelonès, 12 de desembre de 2017

    Presentació de la carpeta amb les felicitacions que Foix va enviar als seus amics entre 1948 i 1976, a cura de Margarida Trias i Joan R. Veny-Mesquida i amb un estudi de Jordi Cerdà Subirachs. Amb la intervenció de Jordi Cornudella, Jordi Cerdà Subirachs i Joan Ramnm Veny.

     

    amunt

    Presentació del volum Màrius Torres, Cartes a Mahalta

    Espai Orfeó, 26 d'octubre de 2017

    Presentació de l'epistolari entre Màrius Torres i Mercè Figueres, a càrrec de Meritxell Guimet i Margarida Prats, publicat per Club Editor. Amb la intervenció de Maria Bohigas, editora, i les curadores del volum.

     

    amunt

    Presentació de Sfinxul din noi. Antologie poeticã / L'esfinx interior. Antologia poètica

    Cafè del Teatre de l'Escorxador, 25 d'octubre de 2017

    Presentació de l'antologia bilingüe romanès-català de poemes de Màrius Torres (Bucarest, Editura Meronia «Biblioteca de Cultură Catalană» 41, 2017), amb traduccions de Jana Balacciu Matei i estudi introductori de Margarida Prats, seguida d'un debat amb els traductors del poeta al rus i l'alemany. Amb la intervenció de Jana Balacciu Matei, Olga Nikolaeva, Andrei Rodosski i Àxel Sanjosé, traductors de Màrius Torres.

     

    amunt

    Presentació dels llibres De poeta a poeta. 36 poetes comenten 36 poemes de Màrius Torres i Màrius Torres, Tries de poemes (1938)

    Institut d'Estudis Ilerdencs, 18 d'octubre de 2017

    Presentació de dos voluims editats per la Càtredra Màrius Torres i Pagès editors amb motiu de la commemoració del 75è aniversari de la mort de Màrius Torres. Amb la intervenció de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes; Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida; Eulàlia Pagès, editora; Josep Camps, Imma Farré i Margarida Prats, membres de la Càtedra Màrius Torres i curadors dels volums.

     

    amunt

    Presentació del llibre Selecta de Sonets de Shakespeare. Líriques de Shakespeare de Magí Morera i Galícia

    Institut d'Estudis Ilerdencs, 21 de novembre de 2016

    Presentació del llibre <i>Selecta de Sonets de Shakespeare. Líriques de Shakespeare</i> de Magí Morera i GalíciaPresentació del facsímil dels sonets shakespeareans traduïts per Magí Morera i Galícia que inaugura, coincidint amb la celebració del quart centenari de la mort del gran escriptor anglès, la Biblioteca Històrica de la Traducció Catalana. Amb la intervenció de Montse Macià, directora de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Joan Ramon Veny, director de la Càtedra Màrius Torres i cocoordinador de la col·lecció, Dídac Pujol, curador del volum, i Josep Vallverdú, escriptor. Durant les intervencions, el poeta i rapsode Amat Baró va recitar sonets del llibre.

     

    amunt

    Participació en l'acte In absentia. Grans poetes del passat en la seva pròpia veu de la Setmana de la Poesia de Barcelona de 2014

    Biblioteca de Catalunya, 15 de maig 2014

    Participació en l'acte <i>In absentia. Grans poetes del passat en la seva pròpia veu</i> de la Setmana de la Poesia de Barcelona de 2014Presentació de la Fonoteca del Corpus Literari Digital dins el marc de la Setmana de la Poesia, en un acte consistent en l'audició d'enregistraments provinents dels fons de la Càtedra i de la Biblioteca de Catalunya amb la veu de quatre dels grans poetes del segle XX: Clementina Arderiu, Josep Carner, Marià Villangómez i J. V. Foix.

     

    amunt

    Participació en la Jornada Conservant el futur, construint el passat

    Ateneu Barcelonès, 24 de novembre de 2010

    Participació en la Jornada Conservant el futur, construint el passatPresentació d'una ponència (Digitalització i coneixement) sobre els recursos que ofereix el Corpus Literari Digital per a la recerca a la Conservant el futur, construïnt el passat de l'Ateneu Barcelonès.

     

    amunt

    Participació en el XV Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes

    Edifici emblemàtic del Campus de Cappont, 7 de setembre de 2009

    Participació en el XV Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura CatalanesPresentació d'una comunicació al XV Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes sobre el Corpus Literari Digital.

     

    amunt

    Presentació del llibre Una fantasma com n'hi ha poques, de Màrius Torres

    Teatre de l'Escorxador, 24 d'octubre de 2007

    Presentació del llibre <i>Una fantasma com n'hi ha poques</i>, de Màrius TorresXavier Macià, president de l'Aula Màrius Torres, i Miquel M. Gibert, curador de l'obra, van presentar el llibre Una fantasma com hi ha poques, un dels darrers inèdits de Màrius Torres, al Teatre de l'Escorxador, moments abans de l'estrena de la representació de l'obra.

     

    amunt

    Participació en la preparació del número 20 d’«Urc»

    Estiu-tardor de 2005

    Participació en la preparació del número 20 d’«Urc»L’AMT ha col·laborat, amb l'aportació de les il·lustracions procedents del seu fons, en l’elaboració del número 20 de la revista «Urc», monogràfic dedicat a les revistes lleidatanes d’entreguerres, coordinat per Olívia Gassol i editat per l'IMAC de l'Ajuntament de Lleida. El monogràfic ha rebut el Premi Anuaria 2006 de disseny gràfic a la millor publicació periòdica de l'any 2006.

     

    amunt

    Canten els poetes

    Auditori del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida, 26 de novembre de 2005

    Lectures i cançons sobre poemes de Joan Salvat-Papasseit, Federico García Lorca, Salvador Espriu, Miguel Hernández i Màrius Torres. Col·laboració de l'Aula Màrius Torres en un espectacle de cant coral i rapsòdia, amb l'objectiu de divulgar l'obra de cinc grans poetes del segle XX.

     

    amunt

    Comentari dels poemes de l’Antologia de Poesia Catalana per al Batxillerat (ICE)

    Edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida, curs 2005-2006

    El curs es proposava d’oferir al professorat d’institut una anàlisi dels textos poètics que integren una de les lectures a treballar durant el Batxillerat com és l’Antologia de Poesia Catalana, així com de plantejar diferents mètodes d’explicació dels poemes i de posar a l’abast materials i eines que ajudin el professorat a comentar-los dins les aules.
    El curs es va plantejar des d’una perspectiva fonamentalment pràctica, essent el seu destinatari el professorat que ha de treballar els poemes de l’antologia a les aules. Es van comentar els textos, doncs, pensant en la posterior aplicació dels comentaris a la docència, i es van facilitar tots els materials complementaris per ajudar el professorat a llegir els textos amb l’alumnat.

     

    amunt

    Presentació del llibre Pompeu Fabra a l’exili (1939-1948), de Jordi Manent

    Edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida, 9 de novembre de 2005

    Presentació del llibre <i>Pompeu Fabra a l’exili (1939-1948)</i>, de Jordi ManentPresentació del llibre Pompeu Fabra a l'exili (1939-1948) de Jordi Manent, editat a Barcelona per Proa el 2005. L’acte va ser organitzat pel Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la Universitat de Lleida i Òmnium Cultural de Lleida i van intervenir a banda de l’autor del llibre i d’Albert Turull, professor d’aquell Departament, dos membres de l’Aula Màrius Torres: Víctor Torres, germà del poeta Màrius i president d’honor de l’AMT, i Josep M. Domingo, que va presentar els participants i moderar les intervencions.

     

    amunt

© 2006 Càtedra Màrius Torres  |  Fet amb Xhtml i Css  |  Avís legal