Activitats

Exposicionsseparador

 

  El llegat de J. B. Xuriguera
  Passadís d'exposicions, 23 de novembre a 22 de desembre de 2016

  El llegat de J. B. XurigueraCoincidint amb la Jornada d'Invitació als germans Xuriguera, la Biblioteca de Lletres i la Càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida han volgut aprofitat l’avinentesa de la recepció del Llegat de Joan Baptista Xuriguera a la Biblioteca i l’escaiença dels 50 anys de la mort del seu germà Ramon amb la instal·lació d’una exposició que introdueix la figura de J. B. amb un breu repàs a la seva trajectòria vital i literària i una mostra dels materials (autògrafs literaris, primeres edicions, etc.) del seu llegat.

   

  amunt

  Els papers d'una amistat: Joan Sales - Màrius Torres
  Biblioteca de Lletres de la Universitat de Lleida, 30 de novembre a 7 de desembre de 2012

  Els papers d'una amistat: Joan Sales - Màrius TorresCoincidint amb la Jornada Sales-Torres, la Biblioteca de Lletres i la Càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida han volgut contribuir a la celebració del centenari del naixement de Joan Sales amb la preparació d'una exposició al voltant del testimoni escrit de la seva amistat: les cartes i els documents literaris del seu llegat. L'exposició ofereix una petita mostra dels papers que avui dia constitueixen aquest testimoni i inclou alguns dels poemes que Torres va enviar a Sales en diferents trameses epistolars i algunes cartes significatives del bon grapat que es conserva tant al fons Sales com a la Biblioteca de Lletres de la Universitat de Lleida.

   

  amunt

  El llegat Màrius Torres
  Biblioteca de Lletres de la Universitat de Lleida, 4-12 de novembre de 2010

  El llegat Màrius TorresCoincidint amb el I Simposi Màrius Torres, la Biblioteca de Lletres i la Càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida han volgut contribuir a la difusió de l'obra del poeta lleidatà preparant una exposició que permeti un contacte més directe amb la documentació original que està dipositada en el Llegat Màrius Torres. Seguint la programació del Simposi, s'ha fet una tria d'obres que mostrin els diferents vessants creatius de l'autor lleidatà. Així s'hi poden trobar manuscrits de poemes, contes, dietaris, un obra de teatre, una partitura musical o diverses traduccions de poemes. Justament un dels aspectes de l'autor que més s'han destacat en la mostra i també en el Simposi és la de traductor que fins ara havia passat més desapercebuda que la de poeta, en aquest sentit s'hi poden trobar tant un recull de manuscrits de poemes traduïts per l'autor com diverses traduccions de les seves obres a diferents llengües. L'exposició ha estat oberta del 4 al 12 de novembre de 2010.

   

  amunt

  J. V. Foix, Poemes de pedra
  Delegació de Lleida del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, 4-31 de desembre de 2006

  J. V. Foix, Poemes de pedraLa importància d’aquesta exposició, celebrada entre el 4 i el 31 de desembre de 2006 a la seu lleidatana del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, es troba principalment en el fet d’haver aplegat per primer cop tots els poemes de pedra de J. V. Foix: els dinou que actualment es conserven a la Fundació que porta el seu nom, i els cinc que se sap que havien anat a parar a mans d’uns bons amics seus. En total, doncs, vint-i-quatre pedres que en algun moment van constituir la col·lecció particular del poeta. També s’hi han incorporat, pel seu origen i el seu sentit, similars als de les pedres, les sis morques marines que el poeta va aplegar i conservar, i que actualment custodia també la Fundació J. V. Foix. Tota aquesta obra de creació —la darrera inèdita de Foix— es presenta contextualitzada amb material gràfic (fotografies), bibliogràfic (autògrafs i primeres edicions) i sonor (textos recitats pel poeta mateix).

   

  amunt
© 2006 Càtedra Màrius Torres  |  Fet amb Xhtml i Css  |  Avís legal