Activitats

Jornades

Invitació als germans Xuriguera (2016)


Justificació

L’objectiu primordial de la Càtedra Màrius Torres és maldar per la recuperació, la preservació, la difusió i la promoció de l’estudi del patrimoni literari català contemporani, amb especial atenció al de Ponent. És en aquest marc que hem organitzat aquesta Jornada d’Invitació als Xuriguera, ja que respon a una doble coincidència: la donació del llegat de J. B. Xuriguera a la Universitat de Lleida i l’escaiença, enguany, del 50è aniversari de la mort de Ramon Xuriguera.
     La donació d’aquest llegat és el resultat de la generositat de Pau Xuriguera i Solà, fill de l’escriptor de Menàrguens, a qui agraïm públicament i sincerament el seu gest, i de la tasca de la CMT, que pretén convertir la nostra Universitat en el centre de referència d’acolliment de llegats d’escriptors ponentins.
     La Jornada, amb la participació de Pau Xuriguera i de reconeguts especialistes en l’obra dels germans Ramon i Joan Baptista Xuriguera i Parramona, com també a través de l’exposició d’una part dels valuosos materials del llegat, pretén acostar l’obra i la figura d’aquests autors a tot el públic interessat.


Programa


Signatura del protocol de donació del llegat de J. B. Xuriguera

Joan Ramon Veny
Inauguració de la Jornada

Pau Xuriguera
Memòria dels germans Xuriguera

Anton Not (moderador), Josep C amps, Enric Falguera & Josep Gelonch
Taula rodona: Invitació a la lectura dels Xuriguera

Josep Camps, Josep Gelonch & Montse Vilà
Novetats xuriguerianes: Presentació de Tres nits i del facsímil L’aportació de l’occident català a l’obra de la Renaixença de R. Xuriguera

Joan Ramon Veny
El llegat de J. B. Xuriguera al Corpus Literari Digital

Montse Larios & Rosa Rosó
Inauguració de l'exposició El llegat de J. B. Xuriguera

Espectacle literari al Cafè Teatre de l’Escorxador
De l’oblit i del silenci. Ramon Xuriguera (1901-1966). 50 anys d’absència
(Produeix i organitza: Ajuntament de Lleida)amunt
© 2006 Càtedra Màrius Torres  |  Fet amb Xhtml i Css  |  Avís legal