Publicacions > Col·leccions >


Edicions digitals


separador

 

Cliqueu per veure'n algunes pàginesVeny-Mesquida, Joan R. (ed.), Tres revistes Lleidatanes, Lleida, Aula Màrius Torres, 2006 [CD-ROM] DL: L-313-2006

Reproducció facsímil en CD-ROM de tres importants revistes lleidatanes d’entreguerres: Art (1932, 1933-1935/6), Lleida (1921, 1925-1930) i Vida Lleidatana (1926-1931).
     La digitalització d’aquestes revistes lleidatanes, que han estat fites importants dins la cultura del país, posa a l’abast dels investigadors i del públic en general materials de difícil accés.

 

El Europeo (Barcelona, 1823-1824)El Europeo (Barcelona, 1823-1824), Lleida, Aula Màrius Torres, 2006 [CD-ROM] DL: DL: L-314-2006

Reproducció facsímil en CD-ROM d’una de les revistes culturals més importants del segle XIX. (Fons de l'Ateneu Barcelonès.)
     La publicació en format digital d’aquest setmanari, difusor del moviment romàntic dins l’àmbit hispànic, compta amb els avantatges que el suport informatitzat dóna al sistema de consultes i constitueix, així, una aportació de primer ordre per a l’estudi dels corrents literaris del segle XIX.

 

Preceptives poètiques occitanes i catalanesVeny-Mesquida, Joan R. (ed.), Preceptives poètiques occitanes i catalanes, Lleida, Aula Màrius Torres, 2006 [CD-ROM]

Reproducció facsímil en CD-ROM de totes les preceptives poètiques occitanes i catalanes, des del segle XIII fins al segle XX.
     Per primer cop, es reuneixen en un sol CD-ROM tots els textos occitans i catalans de preceptiva poètica, en reproduccions facsímils de les seves edicions canòniques, tot sovint de molt difícil accés en les biblioteques públiques.

 

Poemes de pedra, de J. V. Foix. Propostes didàctiques i altres materialsVeny-Mesquida, Joan R. & Jordi Malé (ed.), Poemes de pedra, de J. V. Foix. Propostes didàctiques i altres materials, Lleida, Aula Màrius Torres, 2006 [CD-ROM] DL: L-1477-2006

CD-ROM no venal amb propostes didàctiques sobre els Poemes de pedra de J. V. Foix, adreçades als estudiants d'ESO i Batxillerat. El CD inclou, també, els materials informatius de l'exposició que en va organitzar l'AMT, el recitat de tres poemes fet pel mateix Foix i una tria d'imatges que mostren el poeta per la costa del Port de la Selva i la contrada, a més d'alguns accidents geològics amb topònims curiosos del Cap de Creus. S'hi ha afegit, finalment, la reproducció d'algunes portades i cobertes de les primeres edicions foixianes.

amunt
© 2006 Càtedra Màrius Torres  |  Fet amb Xhtml i Css  |  Avís legal