Corpus Literari Digital

Biblioteca


Històries de la literatura


Textos

imatgeAquesta pàgina recull les digitalitzacions de les principals històries de la literatura catalana, algunes de les quals són actualment de difícil accés. S'ha preferit aplicar al terme "història literària" un sentit lax, a fi de no bandejar obres que no s'ocupen de tots els segles o de tots els gèneres, però que són, tanmateix, pel seu ressò o la seva rellevància en el moment de la seva publicació, útils. De moment, se n'ofereix sols una part.
[En procés de digitalització].

 

Consulta dels textos


Cercador

imatgeS'ha fet un buidatge exhaustiu del contingut de les històries de la literatura i s'ha introduït dins una base de dades, constituïda per l'inventari de tots els autors, les obres, les publicacions periòdiques i els moviments que hi són esmentats. El cercador dóna accés a aquests materials de dues maneres diferents:
     • A través de les llistes desplegables d'autors, títols d'obres i de publicacions periòdiques, per buscar les pàgines de les històries de la literatura on apareixen esmentats els registres [en procés d'elaboració].
     • Cerca de paraules, per buscar segments de text (una paraula, una expressió) dins el contingut de les històries de la literatura buidades. L'aplicatiu cerca o bé paraules senceres o bé expressions completes i literals (amb totes les seves paraules). Aquesta cerca es fa sobre text obtingut automàticament mitjançant OCR (Reconeixemnt Òptic de Caràcters), la fiabilitat del qual no és del 100%.
     Els resultats de les consultes visualitzen les pàgines de les històries de la premsa buidades on apareix cada registre.

 

Consultes al cercador

 

Referències de les edicions
Crèdits
© 2006 Càtedra Màrius Torres  |  Fet amb Xhtml i Css  |  Avís legal