Publicacions > Col·leccions >


Col·lecció Philologica

La col·lecció «Philologica», ja tancada, pretén d’oferir al públic principalment tres menes de materials: a) edicions facsímil de materials de difícil accés, textuals o gràfics; b) edicions crítiques de textos; i c) volums que apleguin textos crítics. + infoseparador

 

Cliqueu per veure'n algunes pàginesGener, Pompeu, Mis antepasados y yo. Memorias, a cura de Josep M. Domingo, Lleida, Punctum & Aula Màrius Torres, 2007

Edició, amb un estudi introductori a cura de Josep M. Domingo i el text a cura de Josep M. Domingo i Sandra Sarlé, del més extens dels textos memorialístics que Pompeu Gener (1846-1920) va deixar inèdits.
     Amb l’interès de traçar-hi un perfil vindicatiu de la seva trajectòria personal, de la Barcelona del sexenni democràtic fins a les mobilitzacions catalanistes del tombant dels segles XIX-XX, Gener hi evoca episodis poc documentats de la vida intel·lectual del país i, tot tractant de les seves relacions, retrata personatges o grups rellevants.

 

Cliqueu per veure'n algunes pàginesFoix, J. V., Poemes de pedra, a cura de Joan R. Veny-Mesquida, Lleida, Punctum & Aula Màrius Torres, 2006

Reproducció dels poemes de pedra i els objectes del poeta J. V. Foix, amb una Presentació de Joaquim Molas, un estudi introductori (Els poemes de pedra, l'escultura visual de J. V. Foix: la via perduda de l'objecte surrealista) de Ramon Salvo Torres i fotografies de Lourdes Jansana; a cura de Joan R. Veny-Mesquida.
     Les «escultures visuals» i els «objectes surrealistes» que Foix recollia pel Cap de Creus i la costa del Port de la Selva, reunits per primer cop en un volum que ve a completar la seva obra de creació, amb uns materials ben poc coneguts, mostra de la polièdrica obra foixiana.

 

Cliqueu per veure'n algunes pàginesTubino, F. M., Historia del Renacimiento literario, contemporáneo en Cataluña, Valencia y Baleares, a cura de Josep M. Domingo, Lleida, Punctum & Aula Màrius Torres, 2005

Reproducció facsímil en CD-ROM, amb un estudi (Francisco M. Tubino i la literatura catalana del segle XIX) de Josep Maria Domingo i índex de Marta Villalonga i Òscar Bagur.
     Reedició en suport digital i format PDF d’una impressionant -i ben poc coneguda- font d’informació sobre la literatura catalana del s. XIX.

amunt
© 2006 Càtedra Màrius Torres  |  Fet amb Xhtml i Css  |  Avís legal