Recerca


Publicacions científiques


JOSEP CAMPS I ARBÓS


Doctor en filologia catalana (Universitat Autònoma de Barcelona, 2005) i Premi extraordinari de Doctorat. Catedràtic de llengua i literatura catalanes (Institut La Serra, de Mollerussa) i professor col•laborador de la Universitat Oberta de Catalunya.
     La seva tasca d’investigació s’ha centrat en la literatura catalana dels segles XIX i XX, fonamentalment en els àmbits de la narrativa i de la memorialística. Com a docent, ha col•laborat en l’elaboració de diversos llibres de llengua i literatura catalanes per a l’ESO i el Batxillerat. També ha impartit cursos de didàctica de la literatura al Col•legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya. Ha estat docent a l’Institut Alexandre Satorras, de Mataró (1987-1997) i a l’Institut Josep Vallverdú, de les Borges Blanques (1997-2003).
     Actualment és membre del Grup d’Estudis de la Literatura del Vuit-Cents (GELIV) i col•laborador de la Càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida. És membre fundador del Centre de Rercerques del Pla d’Urgell Mascançà (2009), i forma part del consell de redacció de l’anuari Mascançà. Revista d’estudis del Pla d’Urgell (2010). Ha publicat articles a les revistes Estudis Romànics, Els Marges, Llengua & Literatura, Revista de Catalunya, Indesinenter, Anuari Verdaguer, entre d’altres. Ha editat diverses obres de la literatura catalana del segle XIX i XX (preferentment Narcís Oller i els germans Ramon i Joan Baptista Xuriguera) i ha publicat els llibres següents: El Comte Arnau (i el Comte Mal). Tres rutes literàries (1994) i Amb tinta blava. Literatura catalana a les Balears i Pitiüses (2001), ambdós amb Llorenç Soldevila; Narcís Oller. La novel•la d’una época (1997), amb M. Roser Trilla; Ramon Xuriguera (1901-1966). Ideologia, activitat cultural i literatura (2007); L’espantós és el buit, el desert. La correspondència entre Rafael Tasis i Ramon Xuriguera (2010); El Pla d’Urgell: memòria i paisatge (2013), amb Francesc Foguet; i Poètiques de viva veu. L’Arxiu Sonor de Poesia de Joan Colomines i Puig (2016), amb Joan Ramon Veny-Mesquida.

© 2006 Càtedra Màrius Torres  |  Fet amb Xhtml i Css  |  Avís legal